WELKOM - WELCOM
MIJN HOK - MY LOFT
INTRIEUR - METHODE
LAATSTE NIEUWS !!!!
KWEKERS - BREEDERS
TOP DUIVEN
TELETEKST-DUIVEN
UITSLAGEN
GASTENBOEK
CONTACT/LINKS

Update van m'n " nieuws " vanaf 12 maart  2018

 
 

Donderdag 15 maart 2018: Alle dagen met dat redelijk goeie weertje de vliegduiven en later in de middag de jongen eruit gehad. Tot nog toe dik tevreden, de oude beginnen alweer lekker te karren ieder 'n klein uurtje en met de jongen gaat het ook goed. Tel ze niet alle dagen maar volgens mij ben ik nog geen duifje kwijt, maar we weten het hé "doe de dag niet eerder prijzen vóór het avond is " Belangrijkste is dat ze nu al vierdagen er uit zijn geweest en dan kunnen we langzaam aan ze proberen naar de hand te zetten. Even 'n paar dagen wat schraler voeren en dan moeten ze langzaam aan toch gaan reageren op de voerbus. Volgende week kunnen de laatst nog liggende jongen ook naar hun bestemming en dan staan er alleen nog 'n stuk of acht jongen in de planning voor 'n nieuw lid in de vereniging. De eieren liggen hier al voor dus dat is 'n kwestie van tijd en da tussentijds gaan we on weer focussen op het nieuwe seizoen. Woensdag nog even wat voer gehaald voor de jonge duiven bij " Dierenwereld van Someren ", deze had 'n ruime sortering voer aan laten rukken (voor Duivenmarkt PV. Heemskerk van a.s Zondagmorgen vanaf 9.00 uur) dus ik had 'n ruime keuze. Hij had 'n mooie mengeling voor de jongen duiven staan van het merk "GARVO Premium Vlieg-Jong" dus na wat wikken en wegen besloten en daar maar wat balen van meegenomen.

Twee jongen door mij geschonken aan de Jonge Duivencompetitie 2018 van Kring 3 

Vader komt van de Gebr. A.Kat & Zn en Moeder van m'n oude soort uit Urk.

Jongen worden bij opbod verkocht op a.s Vrijdagavond bij PV. de Snelvlieger in Haarlem.

Woensdag 14 maart 2018: Gaat tot nog toe helemaal prima met de jongen los, 'n beetje regenachtig weer en dan scharrelen ze de gehele middag op het hok rond. Af en toe 'n klein fladdertje in de rondte en dan snel weer naar beneden op het hok. Ze leren natuurlijk zulke dagen het beste om de omgeving verkennen, vanaf vijf uur de schuif weer open en binnen 'n half uur zat alles weer in het hok. Perfect, eerste keer is toch altijd weer spannend hoe of ze zich gaan gedragen en hoop je op géén schrik effect rond het hok.

12 maart 2018 >>>>>>>>>> Voor het eerst de klep open van de jongen 2018

Is allemaal even fout gegaan met m'n nieuws rubriek.

Op onverklaarbare wijze ben ik m'n gehele tekst t/m 10 maart 2018 kwijt geraakt, ondanks m'n dagelijkse backup en verwoede pogingen het weer terug te vinden is het me niet gelukt zelfs niet bij m'n web-profider.

Spijtig maar het is niet anders, er zijn ergere dingen in de wereld, maar we gaan gewoon weer verder.

 

 

 

 

 

 

Hein Berkhout | berkkrom@casema.nl